Betoniranje

Betoniranje: ekonomičan i efikasan način gradnje

Betoniranje je danas prepoznato kao jedan od najekonomičnijih i najefikasnijih načina gradnje na svetu.
Naše usluge betoniranja organizovane su u saradnji sa inženjerima kako bismo postigli najoptimalnija rešenja za uštedu troškova, organizovali konsultacije o dizajnu, isporuku i ugradnju. Prednosti betoniranja:

  • propadanje betona nije primetno sa godinama
  • beton čini zgradu sigurnom od požara zbog svoje nezapaljive prirode
  • beton može da izdrži visoke temperature
  • otporan je na vetar i vodu

Potrebno vam je betoniranje?

Naš specijalizovani tim je na raspolaganju za svaku nedoumicu ili pitanje koje imate. Takođe, tu smo da vam pružimo sve vrste informacija, kao i da vas posavetujemo, kako bismo zajedno pronašli najbolje rešenje imajući na umu vaše potrebe, želje i lokaciju na kojoj će se obavljati betoniranje.
Kontaktirajte nas već danas!

Zašto su dobre betonske kuće?

One mogu da obezbede zdravo okuženje za sve ukućane sa manje alergena, plesni i zagađivača koji se prenose vazduhom i imaju čistiji vazduh u zatvorenom prostoru. Betonske kuće, uprkos tome što koštaju više od ramskih kuća, kada se jednom izgrade, one su istinske mašine za uštedu zbog nižih komunalnih troškova.

Betoniranje bazena

Betonski bazeni imaju više prednosti. Mogu se graditi u bilo kojoj veličini, obliku i trajanju od 50 i više godina. Ipak, morate biti posebno pažljivi kada je u pitanju način održavanja vašeg bazena, ali uz pravilno održavanje, betonski bazen može trajati decenijama.
Takođe, ukoliko vam je potreban montažni bazen, pružamo i usluge takvog tipa.

Betoniranje zahteva specijalizovan tim

Ljudi često dolaze u iskušenje da se sami oprobaju u betoniranju manjih oštećenja, ali za veće poduhvate su ipak potrebni profesionalci koji će posao odraditi na najefikasniji način brinući se usput i o ekologiji.

Veći projekti kao što su betonske staze, terase, garaže, temelj ili betoniranje staze oko kuće,  bazena,  vrtnog jezerceta,  trotoara i slično zahtevaju veštinu i iskustvo koje imaju samo specijalisti za betoniranje.

Takođe, veći projekti iziskuju mašinski iskop što u većini slučajeva znači da je neophodan iskop bagerom ili iskop mini bagerom, a ako se radi o terenu nepristupačnom za mašine Tobi gradnja obezbeđuje usluge rada fizikalaca.

Betoniranje u zimskim uslovima

Na temperaturama ispod 5°C dolazi do usporavanja hidratacije, pa je zato razvoj čvrstoća usporen. Pri nižim temperaturama važno je da beton bude izuzetno čvrst pre nego bude izložen ciklusima zamrzavanja i odmrzavanja.

Ako se sveže ugrađen beton smrzne nakon nekoliko sati od ugradnje, te se nakon toga izloži ponovnom ciklusu smrzavanja i odmrzavanja, njegova čvrstoća se može umanjiti i do 50%! Da bi se smanjili štetni uticaji niskih temperatura na beton mi se pridržavamo sledećeg:

  • koristimo najbolji cement bez dodataka
  • koristimo cement viših toplota hidratacije
  • snižavamo vodocemetni faktor

Popunite kontakt formu

    Request a Call back